u kontekstu cjeloživotnog učenja u tuzlanskom kantonu

More Website Templates at TemplateMonster.com!

Početak provedbe projekta

 

U cilju podrške nadogradnji postojećih nastojanja u oblasti obrazovanja odraslih i inicijativa vezanih za cjeloživotno učenje, Udruženje BOSPO iz Tuzle, u partnerstvu sa Centrom za obrazovanje odraslih iz Gračanice, započelo je provedbu novog projekta, koji finansira Evropska unija, pod nazivom „Obrazovanje odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja u Tuzlanskom kantonu“. Projektne aktivnosti će biti usmjerene na povezivanje tri sektora: obrazovnog, ekonomskog i vladinog, a sve u cilju podrške smanjenju nezaposlenosti na TK regiji i šire. Podršku projektu su dali Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Pedagoški zavod TK, JU Služba za zapošljavanje TK, te Udruženje nezaposlenih TK.

Opći cilj projekta je podrška uspostavljanju sistema cjeloživotnog učenja u Tuzlanskom kantonu kroz povećanje socijalnog dijaloga i sistemsko poboljšanje u oblasti obrazovanja odraslih. Specifični ciljevi projekta su:
1. Podrška razvoju novih programa i politika koji mogu doprinjeti uvođenju sistemskog obrazovanja odraslih, kroz unaprijeđenje saradnje između obrazovnog sektora i tržišta rada.
2. Povećati svijest građana o važnosti i korisnosti odgovarajućih programa za odrasle u svrhu zapošljavanja i povećanja mobilnosti radne snage.

Evropska unija finansira projekat u iznosu od 94.017,69 EURA iz sredstava IPA 2009 (Komponenta II) Program za "Promovisanje konkurentnosti BiH kroz veće potencijale za zapošljavanje i kvalitet ljudskih resursa". Projekat će se sprovoditi na području Tuzlanskog kanton i trajat će 24 mjeseca, počevši od juna 2013.

Publikacije

Centar zaobrazovanje

>>
Centar za obrazovanje odraslih - Gračanica

Zakon oobrazovanju

Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta TK

Ovaj projekat finansira Evropska unija